Beautytrenden layering i tio steg – i vilken ordning ska produkterna appliceras? – Addbeauty

Beautytrenden layering i tio steg – i vilken ordning ska produkterna appliceras?

Att applicera flera produkter efter varandra heter kort och gott ”layering”. Inom K-Beauty är den berömda 10-stegs rutinen obligatorisk, men även om det låter övermäktigt att genomföra en ritual med ett tvåsiffrigt antal steg i din hudvårdsrutin så kommer din hud att tacka dig. Både idag och i framtiden. Dock behöver det inte vara så komplicerat, vill du höra den bästa delen? Du behöver faktiskt inte använda alla 10 steg varje dag!

Vi har sammanställt en lista så du kan sätta dina steg i rätt ordning. Det vore ju förargligt om du inte får ut det maximala av varje produkt. Inga pengar ska slängas i sjön pga. ovisshet kring ordningen! En gyllene regel som du kan ta med dig när du står framför spegeln och ska applicera dina produkter men blir osäker på vad som kommer härnäst är att alltid tänka: Från tunnast/ lättast till —> tjockast / tyngst. 

  1. Rengöring. Hjärtat i hela hudvårdsrutinen. Bort med allt för att sen fylla på med massa härligheter. Cleansing Foam Cream från Collistar är löddrande härlig. För att ta bort ögonmakeup rekommenderar vi Lash Condition Cleanser från Talika.
  2. Rengöring. Ja, du läste rätt, det är dubbelt upp. När oljebaserad smuts, smink och överskott av talg är borta har du fri tillgång till att noga rengöra dina porer. Natura Two-Phase Micellar Water från Collistar, som både rengör, stärker och lugnar samt har en återfuktande, revitaliserande effekt och motverkar fria radikaler är ett säkert kort.
  3. Toner. Den viktigaste fördelen med att använda en toner att balansera pH-värdet på din hud. När pH är i balans kan efterföljande hudvårdsprodukter med sina värdefulla ingredienser fungera på bästa sätt. CollistarBalancing Toning Lotion gör jobbet lekande lätt.
  4. Essence. Produkt som du använder före ditt serum för att ge din hud en extra fuktboost och för att dina hudvårdsprodukter ska absorberas bättre. Inom kort kommer vi få in en riktigt spännande nyhet från Japan, men tills dess finns även Natura Precious Essence Oil.
  5. Serum och spot treatments. Serum är den magiska produkten som ger riktad behandling till dina hudproblem och bekymmer.  Har aktiva ingredienser som har mindre partikelstorlek än i en fuktighetskräm och som därför absorberas bättre. Sublime Black Precious Serum och Pure Actives Anti-Wrinkle Collagen är två riktigt bra kandidater.
  6. Olja. Åter till regeln ovan (lättast till tyngst). Face It från True Organic of Sweden är en ekologisk och naturlig ansiktsolja, fullproppad med bra ingredienser.
  7. Creme (dag) och ögoncreme. Tar hand om yttersta lagret av ansiktet och återfuktar. Alla dessa värdefulla ingredienser från stegen ovan kommer inte att vara kvar på din hud så länge om du inte låser dem där med en fuktkräm. Ett par tips är Intense Moisturizing Anti-Pollution BalmUltra regenerate Anti-Wrinkle Day Cream och Energy+Brightness Day Cream samtliga från Collistar.
  8. SPF (morgon). Säger sig självt, du måste vara rädd om din hud. Det är den enda du har plus att allt hårt arbete i badrummet måste skyddas. Active protection Face SPF 30 Collistar.
  9. Mask / creme (kväll/natt). Medan du får din skönhetssömn, gör nattcremerna underverk på din hud. De ger din törstiga hud en extra dos fukt, så att du vaknar och har lyster när du vaknar. Eller kör en riktigt fuktbombande sheet mask medan du läser en bok. Energy Regenerating Night Cream eller Hydrating Sheet Mask från Body Drench och Bio Enzymes Mask Hydrating från Talika.
  10. Mist. Under dagen när huden behöver lite extra kärlek. Molecular Spray Collagen från Collistar.